Sidor

söndag 1 februari 2009

Jodå, vi lever

Tiden den har bara rusat iväg och jag har varken haft ork, lust eller tid att uppdatera bloggen. Allt möjligt och ingenting har hänt sedan jag skrev sist. Efter att ha varit lediga under jul- och nyårshelgerna är vi tillbaka i vardagen igen sedan knappt en månad tillbaka.

Hela familjen var lediga från den 23/12 till den 7/1, och då passade vi på att bara ta det lugnt, spela spel, ät gott, och för mycket, och mysa av varandras sällskap.Hampus var hemma från Linköping, från den 22/12 till den 5/1, så vi fick riktigt rå om honom. Härligt med alla fyra barnen hemma! Ja, det har nog varit en av de mysigaste jularna vi har haft, trots feber och baskilusker.

En som verkligen njutit av att ha alla storasyskonen hemma är Henrik. Innan Hampus åkte tillbaka till Linköping, sa Henrik att han önskade att Hampus aldrig hade flyttat utan bodde hos oss för alltid. Hampus kunde bo i Josefines rum (Hampus gamla) och så kunde Josefine få bo i hans rum. När jag då frågade "men var ska du bo, Henrik?" svarade han "Jag kan sova hos dig och pappa" (där han camperat under vår ledighet). Men när Hampus hade åkt märktes det att Henrik tyckte att det var ganska mysigt att vara tillbaka i sitt eget rum igen, som Hampus lånat under lovet (vi har ju bara fyra sovrum här hemma).

På julafton vaknade Nisse med feber och en rinnande näsa, och de som känner honom vet att när hans näsa rinner så är det inte nådigt, den fullständigt forsar. Genast fick vi tänka ut en plan B när det gäller tomte. Ingen chans att han skulle kunna ha ett tomteskägg på sig. Alltså fick MOI ställa upp, och vilken succé! ;) Henrik hade ingen susning om att det var jag som döljde mig bakom skägget och solglasögonen. Ja, jag var tvungen att maskera mig med glasögon annars hade han känt igen mig, och eftersom jag har glasögon i vanliga fall behövde jag styrkan i dem och därför fick det bli mina slipade solglasögon. Rösten lyckades jag också förvränga med hjälp av en underlig "blanddialekt". Kanske skulle satsa på en skådespelarkarriär......haha :)

Effie, den lilla stackaren, blev livrädd för tomten som smet ut genom dörren när jag kom och vägrade komma in igen så Nisse fick springa ut och hämta henne. Sedan satt hon i Hampus knä och darrade under tiden som tomten delade ut julklapparna. Vi försökte få henne att lukta på mig, men hon var så rädd att jag inte kunde närma mig henne.

Ett av paketen som tomten delade ut var till "min älskling från din Jane", detta gjorde Henrik något förbryllad. Först visste han varken vem det var till eller från, men sedan kom han på att det var "från mamma". Nisse frågade då "vem är det till? Vem är det som är mammas älskling?", varpå Henrik sken upp som en sol och glatt utropade " det är JAG som är mammas älskling!" och snabbt norpade åt sig paketen. När Nisse då sa att han trodde att paketen var till honom blev Henrik lite osäker, för pappa är ju också mammas älskling, men han kom snabbt på att de kunde lägga paketen mellan hans och pappas hög med klappar :).

Nyårsafton firade vi hemma hos Bosse och Agneta. Det bjöds både på god mat och trevligt sällskap. Effie klarade nyårsraketerna bra, och verkade tycka att det var spännande att var på ett nytt ställe. Henrik den stackaren somnade vid 22.30-tiden och missade helt tolvslaget. Dagen efter kom han på att vi glömt att smälla "bomben", så vi fick lova honom att nästa nyår ska vi skjuta raketer innan han somnar, kanske han klarar av att vara vaken till midnatt då.

Nu är vi som sagt tillbaka i vardagen igen, Nisse på jobb, barnen på skola och dagis och jag har kommit igång med studierna igen. Så livet lunkar stadigt vidare.

Ett nytt projekt som jag är igång med det här året är "ett foto om dagen", som går ut på att man ska fotografera och publicera ett foto varje dag under 2009. Är du intresserad av att se mina bilder så titta gärna in i min fotoblogg http://www.ettfotoomdagen2009.blogspot.com/ .

Inga kommentarer: