Sidor

tisdag 21 juni 2011

6 månader

Ja, då har nästan halva året gått. Tänk vad tiden går fort, fast det har ju hunnit hända en hel del under de här sex månaderna. Jag har hunnit med flera olika VFU-placeringar, skrivit otaliga (känns det som) tentor och arbeten, köpt ett hus och sålt ett annat m.m. m.m.

Min första praktik detta läsåret hade jag på PsykAkut på SuS Malmö. Helt klart en av mina drömarbetsplatser i framtiden. Nästa praktik hade jag på en vårdcentral, också kul men inte riktigt min grej. Sedan bar det av till förlossningen och BBSuS Malmö, efter det var det tid att spendera ett par dagar på en barnmorskemottagning, där jag fick en kanonbra handledare. Det bästa och häftigaste under den här tiden var att lära sig känna fostrets placering i mammans mage. Otrolig känsla när jag på egen hand fick känna på mammans mage och bedöma fostrets läge och sedan utifrån det lyssna efter fosterljud och upptäcka att jag känt och identifierat fosterdelarna korrekt. Fick också vara med och hålla i föräldrautbildning, något som passade mig. Helt klart en mysig placering. Sista praktiken var på Barnspecialistmottagningen Södra inne på SuS Malmö. Under mina veckor där fick jag spendera tid på bl. a. barnröntgen, lekterapin, astma/allergimottagning m.m. m.m. Det var trevliga veckor och mina tidigare erfarenheter av barn kom väl till nytta. Trodde innan jag började utbildningen att barnplaceringen var den som jag skulle trivas bäst på men så var det inte. Jo, trivdes gjorde jag och jag tyckte det var intressant när jag fick vara med läkarna när de gjorde sina bedömningar och hade patient/anhörigsamtal, men jag kände att det är inte med barn jag vill jobba. Kanske är det för att jag haft barn runt omkring mig i hela mitt vuxna liv, både privat och på jobb. Tror det är dax för mig att vidga mina vyer, och anta lite nya utmaningar.

Alla tentor och arbeten som jag varit tvungen att ta mig igenom den här terminen har gått bra, vilket är superskönt!! Nu behöver jag bara samla krafter inför nästa läsår som jag hört ska vara tufft. I höst väntar bl. a. c-uppsatsen på att bli skriven, men det är inte förrän till hösten och innan dess är det en hel massa annat på gång.


Nu är det snart tid för oss att flytta, så det är bråda dagar här hemma med utsortering av allt gammalt "skit" som man samlat på sig under årens lopp. Vinden är snart tömd och mannen har blivit en riktig kändis på den lokala "tippen". Så skönt att få gjort en riktig genomrensning av alla våra ägodelar.

Vårt gamla fina hus från 1900-talets börjanVår lilla oas till trädgårdBilder på det nya huset tänker jag bjuda på efter att vi har flyttat in, så om ni vill se hur det ser ut så får ni kika in igen i mitten av juli.

Inga kommentarer: