Sidor

lördag 4 januari 2014

Året som gick......

2013 var ett år då det gapade det ganska tomt här inne i bloggen. Inte för att det inte hände något under året som var värt att skriva om, utan helt enkelt för att tiden inte räckte till och att jag ibland inte hade någon lust att blogga. I år, 2014, har jag tänkt försöka vara lite mer aktiv här inne, men tänkte dock först ge en liten återblick på året som gick........


Januari

Året började med snö och kyla, men också med skridskoåkning och lek och bus i snön. Tyvärr drabbades jag också av influensa, vilket var mindre kul :(


Februari

Bilden jag tänk visa här finns ej tillgänglig digitalt 
denna fina bild som Jacob ritat av vår familj
 när han var liten får representera februari månad.

Vinterkylan höll i sig och vissa dagar blev det till att stanna hemma då tågen var inställda pga vädret. Februari är också månaden då Jacob fyller år. Tänk han fyllde hela 23 år, lika gammal som jag var när jag blev gravid med honom.


Mars

Längtan efter våren växte sig starkare och starkare, men ute var det fortfarande kallt så det blev till att lysa upp vardagen med lite tulpaner i vas. Mars var månaden då jag började på min allra sista VFU-placering, på medicinen 4 på SuS Malmö.


April


Månaden då våren kom, och med den vågade de första små vårblommorna titta upp, studsmattan plockades fram och jag skrev min sista tenta på sjuksköterskeutbildningen!


Maj


Henrik fyllde 9 år, tänk bara ett år kvar till första nollan. Födelsedagen firades med paket, sång och tårta som sig bör. Söndagen efter födelsedagen blev det kalas med kompisarna på Laserdome.
Maj var också månaden då jag gjorde min sista vfu-dag på medicinen 4, och den 30 maj gjorde, och klarade, jag min bedside!


Juni


Jag tog examen och blev Legitimerad SJUKSKÖTERSKA! Firade gjorde jag med middag på hamnkrogen i Barsebäckshamn tillsammans med en del av mina nära och kära. En vecka senare var det dags för Henriks skolavslutning och tre dagar efter det var det min tur att fira födelsedag, då blev det tårta, sång och paket med mannen och yngste sonen.


Juli


Vår förstfödde, Hampus, blev pappa och vi farföräldrar till lilla Maja, vårt första barnbarn, den 17 juli kl 08.25! Maja var 45 cm "lång" och 2480 g "tung" när hon föddes.
Juli månade var en månad som verkligen var fylld med glada händelser, Maja föddes, Jacob fick besked om att han kommit in på Musikhögskolan, och Karin på lärarutbildningen, och jag avslutade månaden med att gå på anställningsintervju, bli erbjuden jobb och tacka ja till det. En händelserik månad med andra ord :)


Augusti

Jacob och Karin flyttade till Skåne, endast en tågstation från oss. Henrik tog tåget på egenhand för att hälsa på hos Jacob och Karin, ringde sedan hem och sa att han sov över till nästa dag. Henrik började sitt sista år på lågstadiet, tredje klass, och han började spela trummor.


September


Mannen fyllde 50 år, och Maja besökte Farfar, och Farmor, och Skåne för första gången!
Jag började mitt första arbete som Leg. Sjuksköterska, och den 26/9 fick jag min första lön som sjuksköterska.


Oktober

Månaden då vi firar inte bara ett av våra barn utan två. Hampus, som fyllde 26 år, den 5 oktober och Josefine, som fyllde 22 år, den 31 oktober. Oktober är också månaden då vi firar Halloween med att bl a göra årets pumpa.


November

Lilla Maja Anna Susanne döptes i Kaga Kyrka den 23 november. Henrik vågade hålla Maja för första gången. Jag arbetade mitt första dubbelpass, 07.00 - 21.00.


December

Den 7 december kom vinterns första snö, vilket givetvis ledde till snöbollskrig, pulkaåkning och utomhusbad i vårt spa. Tyvärr låg snön endast i en dag, morgonen efter hade allt regnat bort. December var också månaden då jag arbetade som ensam sjuksköterska på avdelningen för första gången, arbetade både ett eftermiddag/kvällspass direkt följt av ett nattpass samt arbetade på julafton för första gången.
Ja, det här var en liten kort resumé av året som gått. Nu ser jag fram mot ett nytt och spännande år fyllt med överraskningar.
VÄLKOMMEN 2014!


Inga kommentarer: