Sidor

onsdag 10 december 2008

Julkoncert

I måndags kväll var vi i Parken där Estetelevernas årliga julkoncert ägde rum. Innan koncerten kunde man titta på bildelevernas konstverk. Josefine hade valt att inte ställa ut något i år, men jag har ju haft turen att se hennes fina verk här hemma.


Klockan 19.00 drog koncerten igång, och det bjöds på mycket bra sång och musik. Först ut var en ensamble bestående endast av ettor, och de var riktigt duktiga för att vara första årselever. Innan pausen hann vi höra ytterligare en ensamble. Henrik som i normala fall går och lägger sig vid 19 - 19.30-tiden var i sitt fulla esse och dansade och klappade i händerna, och ville inte missa en ton.
Henrik på koncert


Efter pausen var det dags för den tredje ensamblen att beträda scenen. Efter deras framträde var det tid för körsång och alla musikeleverna intog scenen. Det var härligt att se och höra Jacob sjunga igen.

Jacob värmer upp inför sin spelning

Sist ut var ensamblen med den bästa basisten, Jacob. Tala om att man som mamma blir stolt när ens son intar scenen och spelar helt underbart. Ett sånt härligt ljud det är i hans bas, och så skönt han spelar sen! Han är heltklart den bästa basisten på skolan i år!

Henrik som gick ut hårt i början av kvällen, kämpade tappert för att hålla sig vaken tills sista tonen var spelad. Han slumrade till ett par sekunder under näst sista låten, men vaknade snabbt till igen, han ville ju se och höra sin storebror spela.


Kvällen avslutades med att alla esteteleverna blev uppkallade på scenen för att bli avtackade med en ros. Henrik som genast var klarvaken tittade på mig och sa högt med förväntansfull röst "mamma, är jag också estetelev? Har jag också gått estet?". En av tjejerna från tvåan hade sett hur Henrik dansat och klappat händerna, så hon tog en ros och böjde sig ner och gav den till Henrik, som stod nedanför scenen. Tala om lycka!


När vi kom hem, ca 21.40, var det raka vägen upp i säng för Henrik. Innan jag hann in till hans rum hörde jag "ljuva" guitarr toner och "vacker" sång inifrån hans rum "jag har vatt på koncert och de va så bla (bra).........." Det var härligt att höra hur mycket han uppskattat kvällen, och hur stolt han var över att ha sett och hört Jacob på scen.
Tack för en kanonkväll, Jacob!

Inga kommentarer: