Sidor

lördag 1 oktober 2011

Vecka som gått

Den senaste veckan har det hänt en hel del. Förra fredagen körde vi dottern till Berlin där hon ska bo och studera i tre år. Stannade från fredag till söndag för att hjälpa henne att komma till rätta i sin nya lägenhet. Kom fram sent på fredagen, så det blev bara en snabb titt på lyan efter att vi ätit en sen middag på en mysig italiensk restaurang. Efter en god frukost på hotellet på lördagmorgonen bar det av till det blågula varuhuset för att införskaffa lite nya möbler och husgeråd till unga fröken Josefine. Ny säng, bäddsoffa (så att vi har någonstans att sova när vi hälsar på), bord, stol, gaderober, lampor och diverse "småplock" blev det. Resten av dagen blev det till att skruva ihop allt som vi fått med oss i de välkända platta paketen. Tyvärr hann vi inte få allt färdigt innan klockan och ögonen sa natti natti, så det var bara till att fortsätta på söndagmorgonen innan vi begav oss norrut igen. Ta sig ut från Berlin blev till en liten rundtur, då det just förra söndagen var Berlin maraton och halva staden var avstängd för trafik. Hela helgen bjöd på ett helt fantastiskt sensommar väder med temperaturer mellan 21-24 grader varmt.

Resten av veckan har mest bestått av pluggande, förutom i tisdags då jag var hos tandläkaren. USCH! Har bitit sönder en tand så det var bara till att pallra sig dit. Igår var det deadline för vår projektplan inför examensarbetet. Får se vad vår handledare säger om den. I värsta fall blir det till att komplettera. Tyvärr så måste vi skriva två och två, hade mycket hellre skrivit mitt ex-jobb själv. Men men nu är det som det är, och visst kan det finnas fördelar med att vara två om det. Men innan arbetet börjar med ex-jobbet så blir det en kurs som heter Medicinsk vetenskap III. Den kursen blir nog både kul, spännande och jobbig. kul och spännande eftersom vi ska ha simulatorträning, S-HLR, metodövningar omfattande CVK, infusionslösningar och tillsatser m.m. Jobbig eftersom det är mycket patologi vid medicinska och kirugiska sjukdomar och journalbearbetning som ska studeras och läras in.

Nu ska jag ge mig i kast med lite läkemedelsberäkning och kanske rent utav ta en promenad i det fina höstvädret, eller kanske ska säga det fina sommarvädret för det är ju faktiskt riktigt varma temperaturer och strålande sol ute idag.

Trevlig helg, Allihop!

Inga kommentarer: