Sidor

måndag 21 juli 2008

Hemma igen

Nu är vi hemma igen. Vi har varit i Linköping hos Hampus, och i Falköping där Nisse var med i DM-västra i segelflyg.

Onsdagen den 9/7 begav vi oss norrut. På väg till Ljungbyhed, där vi skulle hämta Nisses flygplan, gjorde vi en liten avstickare för att hälsade på Effie. Det är inte klokt vad hon har vuxit på bara en vecka. Hampus och Henrik blev helt betagna i valparna. Hade Hampus inte pluggat så hade han nog bra gärna velat köpa Elton, Effies bror. Han blev så sugen!Henrik tyckte det var jättespännande med valparna, och höll stolt både Effie och Elton. Fast det bästa var nog att få spela fotboll med Alfi.

När vi väl slitit oss från hundarna gick färden vidare mot Falköping via Ljungbyhed. Natten mellan onsdag och torsdag sov vi på Ålleberg i Falköping. Nisse hade hyrt "stuga" till oss men det är en annan historia, kan säga att jag allvarligt funderade på att ta tåget hem från Linköping på söndagen. Torsdag morgon gick färden vidare, efter att ha lämnat av flygplanet på Falköpings flygplats, mot Linköping. Torsdag till lördag kväll spenderades i Linköping tillsammans med Hampus. Hjälpte honom med städ, tvätt och storhandling så att han klarar sig tills han kan gå utan kryckor, och köra bil igen. Henrik hann också upptäcka ännu en helt fantastisk lekpark i Linköping.

På lördag kvällen gick färden så åter till Falköping och DM i segelflyg. Första natten tillbaka var vi tyvärr tvungna att sova på Ålleberg, men på söndagen flyttade vi över på Mösseberg.

Veckan i Falköping var härlig, även om vädret inte var det bästa hela tiden. Nisse fick flugit en del även om det bara blev två tävlingsdagar. Flera dagar blåste bort och det var svårt att hålla sig uppe. Nisse var duktig och landade bara "ute" på Falköping flygplats, så jag slapp agera hämtlag.Även i Falköping hittade vi härliga lekparker, den bästa var djurparken på Mösseberg. En av dagarna promenerade vi från vår stuga på toppen av Mösseberg ner till djurparken, gick upp i utsiktstornet, sprang runt och lekte på lekparken och promenerade tillbaka uppför berget igen. En promenad som heter duga, 1600 m dit, 412 trappsteg upp och ner för tornet och 1600 m hem. Henrik gick stora delar av vägen själv fast vissa bitar red han på Nisses axlar. Under veckan fick vi besök, först av familjen Bergman som kom och överraskade oss och sedan av Farmor och Börje som var på väg från Lysekil till Kristianstad.

En stor händelse under semestern var att Henrik ritade en gubbe för första gången. Den fjärde juli kom han glad i hågen och sa "titta jag har ritat mig själv!"


"Men jag kan inte rita en kropp, det kommer jag aldrig att lära mig".


I bilen på väg från Linköping till Falköping hör vi plötsligt från baksätet "jag har ritat mig, hela mig!"
Som den stolta mamma jag är åkte kameran fram i en hast och sonens konstverk förevigades. Visst är han duktig, min lille konstnär!

Det enda tråkiga på semestern var att objektivet på min nya fina kamera gick sönder. Autofokusen slutade att fungera, så tyvärr har en del bilder blivit lite suddiga.

Allt som allt har det varit en härlig tur och vi har sett massor och bara njutit av varandras sällskap.

Inga kommentarer: